با یوگا به بی خوابی خود غلبه کنید

چرا از بی خوابی رنج می بریم؟

بی خوابی در شرایط امروزی بسیار رایج است، بسیاری از ما از کودکان گرفته تا افراد مسن تحت تاثیر بی خوابی یا کم خوابی هستیم. بی خوابی ممکن است اختلالی باشد که طی آن افراد به سختی به خواب می روند.

بی خوابی  می تواند عواقب جدی ایجاد کند. خواب نامنظم می تواند منجر به افسردگی، اضطراب و بسیاری از مسائل روانی دیگر شود. برای مراقبت از کیفیت خواب، داشتن یک سبک زندگی سالم بسیار مهم است.

بی خوابی اغلب توسط عوامل بسیاری از جمله بسیاری از اختلالات روانی مانند خشم بیش از حد، افسردگی، اضطراب، استرس، خستگی، شیوه زندگی ناسالم، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی، مصرف بیش از حد کافئین و الکل، مسائل عصبی، بیماری های فیزیکی مزمن و غیره ایجاد می شود.

از دست دادن خواب فقط صبح ها شما را خسته نمی کند. بلکه می تواند بر روی فکر، سلامت روان و سلامت جسمانی شما تأثیر بگذارد.

کم خوابی خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. محرومیت طولانی مدت از خواب می تواند تمرکز و سایر عملکردهای شناختی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بدون خواب کافی، افراد تمایل به پرخوری دارند و غذاهای ناسالم را انتخاب می کنند و افرادی که کم خواب هستند بیشتر به سمت غذاهای پرکالری گرایش پیدا می کنند.

خواب به بدن و مغز زمانی برای بازیابی می دهد و تقریباً بر تمام بافت های بدن تأثیر می گذارد. بیشتر بزرگسالان حداقل به هفت ساعت خواب نیاز دارند.

افراد مسن معمولاً اختلالات خواب را گزارش می کنند. این اختلالات از خروپف تا بی خوابی تا سندرم پای بیقرار (RLS) متغیر است که می تواند بر کیفیت کلی زندگی فرد تأثیر بگذارد. تحقیقات اولیه نشان داده است که افراد مسنی که به طور منظم یوگا انجام می دهند، هر دو کیفیت خواب را بهبود می بخشند.

تمرین یوگا می تواند به شما کمک کند قبل از رفتن به رختخواب آرام شوید تا بتوانید بهتر بخوابید.

 

آیا تمرین منظم یوگا می تواند تاثیری بر خواب داشته باشد؟

یوگا به طور مستقیم بر خواب ما تأثیر نمی گذارد. یوگا به ذهن و بدن ما کمک می کند تا آرام و آرام تر شوند، و زمانی که بدن ما آرام است و ذهن ما از تنش و اضطراب آزاد است، تمایل به خواب آرام داریم. وقتی استرس داریم یا مضطرب هستیم، چرخه خواب ما مختل می شود. پس از یک روز پرمشغله، درست قبل از خوابیدن، انجام برخی آساناهای آرامش بخش می تواند بدن را آرام کند و به جمع آوری انرژی از دست رفته کمک کند،

75 درصد از افرادی که یوگا انجام می‌دهند گزارش کردند که قبل و بعد از تمرین یوگا تفاوت‌هایی در خواب خود دیده‌اند. بسیاری از افراد از اختلالات خواب رنج می برند، داده ها نشان می دهد که زنان بالغ بیشتر از مردان از اختلالات خواب رنج می برند. تمرین طولانی مدت یوگا مطمئنا برای بهبود کیفیت خواب مفید خواهد بود.

 

یوگا چگونه می تواند به ما کمک کند تا بهتر بخوابیم؟

  •  یوگا ذهن آگاهی را بهبود می بخشد،
  •  سطح ملاتونین را افزایش می دهد و به کاهش اختلال خواب کمک می کند.
  • تکنیک تنفس عمیق بسیار آرامش بخش است و باعث کیفیت بهتر خواب  می شود.
  • کلید داشتن خواب مناسب، ورزش منظم با ترکیبی از یوگا است. یوگا و مدیتیشن به کاهش استرس کمک می کند.
  •  سیستم عصبی ما را آرام می کند.
  •  بدن ما را احیا می کند، احساس خوبی به ما می دهد و اثر آرامش بخشی به ما می دهد.
  • نوع تنفس آهسته و کنترل شده ای که در یوگا استفاده می شود، عصب واگ را تحریک می کند. این عصب بر سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS)  تأثیر می گذارد، که عملکرد استراحت بدن را کنترل می کند و کمک می کند خواب بهتری داشته باشیم. یوگا ضربان قلب را کاهش می دهد و هضم را بهبود می بخشد.
  • جریان خون را افزایش می دهد.
  • با رهایی از تنش عضلانی از روز کاری، عضلات را آرام می کند بدن را از پاسخ استرس “جنگ یا گریز” خارج می کند (استرس شما را کاهش می دهد!)
  • حرکات یوگا همراه با تنفس عمیق و مدیتیشن به ما کمک می کند تا به جای عادات ضعیف آخر شب مانند میان وعده یا استفاده بی فکر از تلفن، تمرکز حواس را تمرین کنیم. تنفس شکمی به طور طبیعی ضربان قلب را کاهش می‌دهد، فشار خون را کاهش می‌دهد و باعث ایجاد حالت آرامش عمیق می‌شود و به خواب رفتن و خواب ماندن آسان‌تر می‌شود. تنفس عمیق و دیافراگمی بدن را از شر سموم ذخیره شده در بافت ها خلاص می کند انجام 15 دقیقه یوگا در روز فواید زیادی برای سلامتی دارد! به خصوص زمانی که قبل از خواب از یک توالی آرامش‌بخش استفاده می‌کنید که به بدن شما اجازه می‌دهد تا شل شود و به حالت اولیه بازگردد.

 

در این سال‌ها تحقیقات زیادی برای درک یوگا و اثرات درمانی یوگا انجام شده است امروزه یوگا نه تنها در هند بلکه در همه جای کره زمین انجام می شود و برای درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روانی به کار می رود.

 

نکاتی جهت خواب بهتر:

بهبود خواب از طریق رژیم غذایی و ورزش در حالی که اکثر مردم می دانند که رژیم غذایی و ورزش دو راه مهم برای بهبود سلامتی آنهاست، خواب اغلب نادیده گرفته می شود. بهداشت خواب، که شامل عاداتی است که خواب باکیفیت را افزایش می دهد، می تواند نقطه شروعی برای بهبود خواب شما باشد.

خیلی دیر غذا نخورید: حتما به بدن خود فرصت هضم پس از خوردن وعده های غذایی بزرگ بدهید. سعی کنید عصر زودتر شام بخورید.

اجتناب از کافئین: مراقب محرک هایی مانند قهوه، نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه باشید. اگر اینها را مصرف می کنید، سعی کنید آنها را به اوایل روز محدود کنید.

ورزش و تحرک: برای بهبود خواب خود، ورزش منظم را برنامه ریزی کنید. در حالی که هر حرکتی در طول روز مفید است، سعی کنید چند روز در هفته ورزش منظم و متوسطی داشته باشید.

نور طبیعی دریافت کنید: قرار گرفتن در معرض نور طبیعی در طول روز می تواند به هماهنگی بدن شما با ریتم های طبیعی خواب کمک کند.